A párkapcsolati és szexuális erőszak egyre gyakoribb a kiskamasz, tinédzser és fiatal felnőtt korosztályban. Hosszú távon csak úgy előzhetjük meg ezeket a visszaéléseket, ha elkezdünk róluk beszélni.

A NANE Egyesülettel és a Patent Egyesülettel közösen létrehozott fundraising kampányunk célja az volt, hogy a szervezetek szakértői 2021-ben 1000 fiatalhoz juthassanak el erőszak-megelőző és felvilágosító foglalkozásokat tartani. Ehhez 1 millió forintra volt szükségük.

A kampány 5 hétig tartott. Központi fókusza a social media volt, azon belül is a Facebook és az Instagram. Ezeken a felületeken minkét szervezet saját prevenciós anyagokkal jelentkezett hétről-hétre. Több hiteles véleményvezért is bevontunk, akik nem csak saját adományaikkal, de a NANE és a PATENT tartalmainak tovább osztásával, vagy saját tapasztalataik megosztásával is segítették a kampányt. A sajtóban megjelent, témába vágó cikkek is tovább erősítették a kampány elérését. Ennek köszönhetően prevenciós üzenetinkkel többszázezer emberhez juthattunk el.

Végül a kampány határideje előtt összegyűlt az 1 millió forint, köszönhetően az adományozóknak. Ez különösen nagy eredmény a vírushelyzet miatt kialakult bizonytalan időszak kellős közepén. Különösen nagy élmény volt ezen a projekten dolgozni, mivel a gyerekeket érintő erőszak megelőzése nekünk is szívügyünk. Köszönjük mindkét szervezetnek és minden támogatónak a közös munkát!

Képek